Върховният съд на Косово обяви днес за невалидни повече от

...
Върховният съд на Косово обяви днес за невалидни повече от
Коментари Харесай

Косово: Гласовете от Сърбия невалидни, Нисма влиза в парламента

Върховният съд на Косово разгласи през днешния ден за невалидни повече от 3700 бюлетини с гласове, подадени от Сърбия на предварителните парламентарни избори в страната на 6 октомври, като по този метод обединението, ръководена от Социалдемократическата самодейност (Нисма) печели 6 места в новия парламент на Косово, оповестява МИА,цитирана от БГНЕС.
Движение Самоопределение, което завоюва изборите на 6 октомври, към този момент ще има 29 вместо 32 депутата.
След анулация на гласовете от Сърбия, както изиска обединението, с изключение на Държавна сигурност, което загуби три места, един народен представител ще загуби Демократическия съюз на Косово - 28 вместо първичните 29, Демократическа партия на Косово – 25 вместо 24 - и Алианс за бъдещето на Косово, който вместо 14 към този момент ще има 13 законодатели.
В допълнение към изтриването на гласове от Сърбия, ЦИК ще би трябвало да преброи 1472 от 2547 изборни гласа, подадени на 6 октомври. Това, съгласно известията на ЦИК и прогнозите на политическите анализатори, ще забави оповестяването на окончателните резултати и по този метод образуването на нов парламент и държавно управление на Косово с към три седмици.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР