Върховният съд на Калифорния блокира предложението за разделяне на този

...
Върховният съд на Калифорния блокира предложението за разделяне на този
Коментари Харесай

Съд блокира разделянето на Калифорния на три щата

Върховният съд на Калифорния блокира предлагането за делене на този американски щат на три нови, съобщи Асошиейтед прес. Внесената по този мотив петиция за референдум на идните през ноември междинни избори в Съединени американски щати бе отхвърлена и предлагането няма да бъде вписано в изборните бюлетини в щата.

Съдиите решиха, че пораждат доста въпросителни към валидността на самодейността, и към опцията структурата на този максимален по население щат да бъде изменена с вписването й в една бюлетина наред с редица други въпроси, по които жителите на щата ще би трябвало да се произнесат.

Тази позиция на съда обаче не изключва въпросът за делене на щата да се впише в бюлетината при бъдещи избори, в случай че съдът се произнесе за това.

Инициативата бе дело на милиардера Тим Дрейпър, натрупал положение посредством рискови капитали, който от години се пробва да раздели щата с аргумента, че той е станал неуправляем заради размера си, огромните имуществени неравенства и географското и етническото си многообразие.

Последният му опит щатът да бъде разграничен на шест не съумя да се впише като референдум на изборите през 2016 година

Този път предлагането му бе щатът да се раздели на три: Северна Калифорния (обхващаща 40 северни окръга - регионите към Сан Франциско, Силициевата котловина и сегашната щатска столица Сакраменто), Калифорния (обхващаща междинните крайбрежни територии от Монтерей до Лос Анджелис) и Южна Калифорния (обхващаща аграрните региони към Фресно и юга на настоящия щат до Сан Диего и границата с Мексико).

Дрейпър похарчи 1,7 млн. $ за прокарването на своята самодейност "Кал-3 ", като провежда тази година петиция за разделянето и събра под нея към 600 000 подписа - доста повече от нужните 366 000.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР