Върховният съд на Испания започна разследване за намеса на руските

...
Върховният съд на Испания започна разследване за намеса на руските
Коментари Харесай

Испания разследва руска намеса в Каталуния

Върховният съд на Испания стартира следствие за интервенция на съветските спецслужби при референдума за самостоятелност на Каталуния преди две години, съобщи радио " Свободна Европа ".

Делото е предоставено на основния комисариат по информацията към националната полиция на страната. Комисариатът дава отговор за битката с тероризма. Обстоятелствата към следствието се пазят в загадка.

По данни на в. " El Pais ", европейски спецслужби разполагат с информация , че Москва поддържа сепаратистите. Според източниците на изданието, интервенцията по разпалване на сепаратизма е реализирана от елитното поделение 29155 на съветското ГРУ . Според разследваща информация от редица европейски страни, подразделението е обвързвано с интервенции по дестабилизиране на Европа, загатват се съответно Черна гора и Молдова.

Според информация на в. " The New York Times ", чиновници на това поделение са свързани с покушението против Сергей и Юлия Скрипал във Англия. Кремъл отхвърля това.

Вестникът написа също, че Виктор Тераделяс - представител някогашния водач на Каталуния Карлес Пучдемон, е разказал за среща с представители на съветските управляващи директно след референдума за самостоятелност. По думите на Тераделяс, руснаците са дали обещание поддръжка за отделянето на Каталуния.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР