Върховният съд на Гърция поиска разследване на работата с европейските

...
Върховният съд на Гърция поиска разследване на работата с европейските
Коментари Харесай

Прокурори разследват как Атина е харчила парите от ЕС за бежанци и мигранти

Върховният съд на Гърция изиска следствие на работата с европейските средства, дадени на Атина, с цел да се помогне на страната да се оправи с миграционната рецесия от 2015-16 година
Прокурорите ще стартират авансово следствие, откакто редица публикации в опозиционната преса подлагат на критика държавното управление, че неприятно е управлявало - и евентуално е злоупотребило - с парите.
Около един милион мигранти и бежанци, доста от тях бягащи от спора в Сирия, дойдоха на гръцките острови в източно Егейско море през 2015 и 2016 година
Андреас Илиопулос, началник на интервенциите за приемането на бежанци, беше измежду източниците на обвиняванията и в края на предходната седмица загатна " противозаконни " покупко-продажби пред вестник „ Филефтерос “.
Неговият началник, министърът на миграцията Димитрис Вицас, отхвърли обвиняванията и прикани за оставката му.
Вицас съобщи пред медиите, че Гърция е получила 570 милиона евроспешни помощи, от които 68% са за помощни групи и интернационалните организации като Агенцията на Организация на обединените нации за бежанците, съобщи БГНЕС.
Останалите средства отидоха към гръцкото държавно управление, по-специално в министерството на защитата, което по това време беше отговорно за основаването на към 40 лагера на мигранти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР