Върховният съд на Бразилия отмени в неделя заповед за спиране

...
Върховният съд на Бразилия отмени в неделя заповед за спиране
Коментари Харесай

Върховният съд на Бразилия отменя спирането на Телеграм

Върховният съд на Бразилия анулира в неделя заповед за прекъсване на потреблението на приложението за известия " Телеграм " в страната, откакто компанията извърши настояванията на съда за блокиране на сметки, за които се твърди, че популяризират дезинформация, съгласно изказване на уеб страницата на съда, предава " Ройтерс ".

В петък съдията на Върховния съд, Александър де Мораис, разпореди прекъсването, заявявайки, че " Телеграм " неведнъж е отказвал да се придържа към правосъдните заповеди за заледяване на сметки, разпространяващи подправени вести, или съблюдаване на законите на страната.

Мораис беше изискал от приложението и да назначи собствен формален представител в Бразилия, да заяви за ограничения срещу разпространяването на дезинформация. Освен това съдията изиска от приложението да отстранен от акаунта на президента, Жаир Болсонаро, известия, съдържащи сведения, представляващи следствена загадка и да блокира каналите на проправителствени политически блогъри, упреквани в разпространяване на подправени вести, отбелязва ТАСС.

Основателят на " Телеграм ", Павел Дуров, отговори, като се извини за " небрежността " на компанията в отговор на правосъдни разпоредби.

" Телеграм " назначи Алън Кампос Елиас Томаз за собствен легален представител в Бразилия, се споделя в изказването на съда, изпълнявайки основно искане.

Приложението е доста употребявано в Бразилия, изключително от крайнодесния президент, Жаир Болсонаро, и неговите поддръжници. До президентските избори в страната остават седем месеца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР