Върховният съд на Австралия отхвърли предложението на Русия да задържи

...
Върховният съд на Австралия отхвърли предложението на Русия да задържи
Коментари Харесай

Русия загуби съдебната битка за новото посолство в Канбера

Върховният съд на Австралия отхвърли предлагането на Русия да задържи имота в Канбера, където Москва планираше да построи новото си посолство , оповестява БиБиСи.

В жалбата, подадена до съда, Русия уточни, че към този момент е похарчила 8,2 милиона австралийски $ за строителство, което е напредвало постепенно. Целостта на отчасти приключената постройка ще бъде компрометирана, в случай че Австралия бъде позволена назад в блока, твърди съветската страна.

Върховният съд на Австралия дефинира оспорването на решението от страна на Русия като " едва " и " мъчно за схващане ".

В средата на юни държавното управление анулира контракта за наем на Русия от съображения за национална сигурност, което провокира правосъдно обжалване. Според управляващите в Австралия построяването на новото посолство крие риск от шпионаж, защото то би било единствено на 400 метра от Народното събрание.

Съществуващото посолство на Русия не е в непосредствена непосредственост от постройката на федералния парламент в Канбера. Москва закупи наема за новия обект през 2008 година и получи утвърждение да построи новото си посолство там през 2011 година Въпреки това на 15 юни тази година австралийският парламент одобри нови закони, ориентирани особено към преустановяване на контракта за наем.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков разказа хода на Австралия за анулиране на контракта за наем като още един образец за русофобска нервност , която в този момент тече в страните от груповия Запад.
 Австралия секна стремежа на Русия да построи ново посолство в Канбера
Австралия секна стремежа на Русия да построи ново посолство в Канбера

Аргументът - риск от шпионаж
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР