Qantas незаконно уволни 1700 работници в началото на пандемията, съдебни правила

...
Върховният съд на Австралия отхвърли молба на Qantas за отмяна
Коментари Харесай

Върховният съд на Австралия отхвърли молба на Qantas за отмяна на решение, че незаконно е възложила 1700 работни места по време на пандемията .

Съдът единодушно потвърди, че превозвачът е съкратил незаконно персонал на 10 летища през 2020 г.

Решението установи, че Qantas е нарушила Закона за честна работа на Австралия, който защитава правата на служителите.

Qantas каза, че аутсорсингът е необходима финансова мярка.

Авиокомпанията беше изправена пред обществено възмущение през последните седмици, след като пожъна рекордни печалби въпреки поредица от скандали, свързани с нейните действия по време на пандемията.

Qantas също беше обвинен в подкрепа на правителствен блок върху разширяването на полетите на Qatar Airways до и от Австралия - ход, който според критиците би направил пазара по-конкурентен и би намалил цените на самолетните билети.

Миналата седмица дългогодишният шеф на авиокомпанията Алън Джойс обяви напускането си от авиокомпанията два месеца по-рано от предвиденото на фона на нарастващите противоречия.

Съюзът на транспортните работници - един от основните органи, представляващи работниците, който заведе делото - каза, че констатацията е доказателство, че "целият борд на Qantas трябва да бъде заменен от нови директори, включително представител на работниците" .

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР