Върховният съд на американския щат Колорадо постанови, че Доналд Тръмп

...
Върховният съд на американския щат Колорадо постанови, че Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Ще може ли Доналд Тръмп да участва в надпреварата за Белия дом?

Върховният съд на американския щат Колорадо постанови, че Доналд Тръмп няма право да взе участие в първичните избори в щата, които дефинират претендента на Републиканската партия за президент на Съединени американски щати.
От щаба на Тръмп към този момент обявиха, че ще апелират решението. Демократите публично не са коментирали проблема. Какви са претекстовете на магистратите в Колорадо, каква беше реакцията на самия Тръмп и по какъв начин протичащото се ще се отрази на акцията и президентския вота следващата година?

Като историческо и невиждано се дефинира решението на Върховния съд в Колорадо, с което не се позволява явяването на Доналд Тръмп на първичните избори за установяване на претендент на републиканците за президент. То е взето с 4 на три гласа, като всички съдии в състава са назначения на Демократическата партия.

" Не сме стигнали до това умозаключение с лека ръка. Наясно сме с мащабите и тежестта на въпросите, пред които сме изправени ", пишат магистратите в претекстовете си.

Но прибавят, че са задължени да вземат решенията си без боязън и без да се въздействат от публичната реакция. Според Доналд Тръмп, демократите се усещат застрашени от безапелационната му преднина и това е причина за офанзивите им.

Доналд Тръмп, президент на Съединени американски щати (2017-2021 г.):
" Всеки път, когато коренно левите демократи, марксисти, комунисти и фашисти ме обвинят, го одобрявам като голяма чест. Благодаря Ви доста, правя оценка го. Благодаря доста, тъй като ме упрекват поради вас. Не забравяйте, враговете ни желаят да лишават моята независимост, тъй като няма да им разреша да лишават вашата. Много е просто. Няма да им разреша да го създадат. Те желаят да ме накарат да замлъкна, тъй като аз няма да им разреша да ви накарат вие да мълчите. А и те не преследват мен, те преследват вас! Просто бях на пътя им! И постоянно ще бъда там! "

От щаба на президента Джо Байдън отхвърлиха коментар. Представители на Републиканската партия, които също се борят за Белия дом, осъдиха решението.

Крис Кристи, претендент за президент от Републиканската партия:
" Ще кажа следното - не мисля, че Доналд Тръмп би трябвало да бъде възпрепятстван да бъде президент, от който и да било съд. Мисля, че гласоподавателите в тази страна би трябвало да му попречат да бъде президент. И нямам доверие, че е добре за страната ни присъединяване му да бъде неразрешено от съд. "

Върховният съд на щата отсрочи решението си до 4 януари или до произнасянето на Върховния съд на Съединени американски щати по делото. Според анализатори, то няма да получи поддръжка от магистратите в най-висшата правосъдна инстанция.

доцент Адриан Ленц-Смит, университет Дюк:
" В някои връзки единият от причините е доста мощен - на човек, който е призовал за въстание против Съединените щати, не трябва да се позволява да се кандидатира за президент на Съединените щати. Вторият мотив на отбраната му - че не е осъждан за нищо, е по-обтекаем. "

За първи път в американската история, магистрати се базират на раздел 3 от 14-ата корекция, с цел да дисквалифицират претендент за президент. Няма спънка обаче Доналд Тръмп да взе участие в конкуренцията за Белия дом, съгласно социологически изследвания, преднината му пред Джо Байдън е повече от удобна.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР