Върховният представител за външната политика и сигурността на Европейския съюз

...
Върховният представител за външната политика и сигурността на Европейския съюз
Коментари Харесай

Федерика Могерини изрази подкрепа за усилията на САЩ за прекратяване на войната в Афганистан

Върховният представител за външната политика и сигурността на Европейския съюз Федерика Могерини изрази поддръжка за напъните на Съединени американски щати за преустановяване на 17-годишната война в Афганистан и акцентира, че афганистанското държавно управление би трябвало да има водеща роля в процеса, съобщи Асошиейтед прес.

Изказването на Могерини е израз неудовлетворението на Европейски Съюз, че досегашните договаряния с талибаните не включват представители на държавното управление в Кабул. Талибаните отхвърлиха да договарят директно с държавното управление, тъй като го считат за марионетка на Съединени американски щати.

Могерини сподели, че Европейски Съюз постоянно е бил на страната на афганистанския народ, без друга цел с изключение на мира, сигурността и просперитета на Афганистан. Тя добави, че Европейски Съюз поддържа "водения и принадлежащ на афганистанците кротичък развой ". Могерини сподели това откакто се срещна през днешния ден в Кабул с афганистанския президент Ашраф Гани и премиера Абдула Абдула.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР