Върховният представител на Европейския съюз за външните работи и политиката

...
Върховният представител на Европейския съюз за външните работи и политиката
Коментари Харесай

ЕС отхвърли твърденията, че е променял доклад за коронавируса заради натиск от Китай

Върховният представител на Европейския съюз за външните работи и политиката в сигурността Жозеп Борел бе подложен под сериозен медиен напън по отношение на разкрития, че е отдръпнал отчет под китайски напън. Става въпрос за промени в текст за дезинформационните акции към рецесията с новия ковид, предава Euronews, представени от " Фокус ".
Това се случи, откакто The New York Times заяви, че европейска работа е забавила и трансформирала елементи от документа.
„ Категорично отхвърлям и оборвам изказванията, че сме се огънали пред какъвто и да е външен напън “, съобщи представителят на Европейската комисия Петер Стано. „ Идеята, че този отчет се разгласява в петък, с цел да може да бъде размит и изменен е чисто недоумение на процесите, които протичат в една институция, в това число в медиите, където, допускам, имате вътрешна връзка, която е за вътрешна приложимост “.
Докладът беше оповестен на уебсайт, основан от Европейската работа за външни дейности - Министерството на външните работи на Европейски Съюз, ръководено от Борел, с цел да подчертае акциите за дезинформация.
Текстът отбелязва, че „ има данни за съгласуван напън от публични китайски източници за отклонение на всяка виновност за експлоадирането на пандемията “.
Но NYT твърди, че в предходна версия на текста са изменени фрази и е понижена остротата.
Сега холандски евродепутат изпраща писмо до Борел с искане да даде пояснения.
„ Искам да бъда доста нюансиран. Няма същински доказателства за каквато и да е воля за дезинформация. Просто желая господин Борел да даде пояснение “, съобщи Барт Грутюис.
„ Виждал ли съм други случаи? Е, в случай че погледнете немския вестник Die Welt, през днешния ден те написаха история, съгласно която немското държавно управление е споделило:„ Ами ние понякога сме подложени на напън (от китайците) и това е доста досадно “.
" И мисля, че китайците стават все по-големи, по-силни. Икономиката им пораства в действителност бързо, най-малко преди ковид, само че тя ще се вдигне и те ще се пробват още веднъж. Това е моментът да кажем, като европейци, че сме самостоятелни и не примаме това и не желаеме да пробват още веднъж “.
Китайското външно министерство изрично отхвърли, че популяризира дезинформация, заявявайки, че е жертва, а не пропагандатор на подправени вести.
 
Всичко за ковид следете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР