Върховният представител на Европейския съюз за външни работи и политика

...
Върховният представител на Европейския съюз за външни работи и политика
Коментари Харесай

„Това е неприемлива заплаха“ – Борел за предупреждението на Путин за използване на ядрени оръжия


Върховният представител на Европейския съюз за външни работи и политика на сигурност Жозеп Борел, говорейки на брифинг в Организация на обединените нации, съобщи, че опасността от потребление на нуклеарни оръжия е „ неприемлива “, разяснявайки предизвестието на съветския президент Владимир Путин.

„ Заплахата на Путин да употребява „ всички оръжейни запаси, които са на наше разположение “ – това беше неговото изречение – допуска опция за потребление на оръжия за всеобщо заличаване, в това число нуклеарни оръжия. А такава опасност е неприемлива. Заплахата с нуклеарни оръжия е действителна заплаха за целият свят и интернационалната общественост би трябвало да реагират на тази опасност ", сподели Борел.

Той сподели още, че е изключително „ шокиращо да се чуят сходни закани по време на Общото заседание на Организация на обединените нации, когато международната общественост се сплотява, с цел да работи за мир и напредък “.

„ Руският президент Путин още веднъж показва, че изцяло подценява интернационалните правила, правила и правила “, заключи Борел.

Путин разгласи частична военна готовност в Русия, призовавайки стотици хиляди от армейския запас по време на послание към нацията в сряда.

Мобилизацията пристигна единствено ден откакто локалните администрации в четири района оповестиха проекти за осъществяване на референдуми за присъединение към Русия; управляващите в Луганската и Донецката национална република (ЛНР и ДНР) и тези, основани в Запорожие и Херсон, откакто попаднаха под съветски надзор. Гласуването ще се организира на 23-27 септември.

Украинският президент Володимир Зеленски разяснява, че референдумите нямат въздействие върху позицията или задачите на Киев в спора. Френският президент Еманюел Макрон назова референдумите „ подигравка “, до момента в който генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг и съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан ги дефинираха като „ машинация “.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР