Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи

...
Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи
Коментари Харесай

Борел: Трябва да изградим мощна Европа

Върховният представител на Европейския съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел има вяра, че последствията от Covid-19 също ще бъдат " големи " в геополитически проект .

В изявление за " Ле Монд " той разяснява по какъв начин виждате връзките с редица огромни международни играчи .

Във връзка с Турци той изясни, че " неотдавна Съветът реши да се свърже с Турция и да й предложи градивен метод , за да се избегне борба . Балансът би трябвало да бъде формиран в края на годината. Анкара не оцени това и го одобри като опасност, само че въпреки всичко стартира разговор с Гърция на равнище дипломатически съветници ".
 Ердоган отново се закани на Гърция и Кипър
Ердоган отново се закани на Гърция и Кипър

Турция се закани да даде на Гърция " отговора, който заслужава "

Относно последните сигнали от Турция с връщането на сондажен транспортен съд в Източното Средиземноморие, отварянето след 46 година на плажа Вароша в Кипър и обстановката с мигрантите Борел разяснява, " Турция към този момент не желае да служи като елементарна спирка за мигрантите , които желаят да стигнат до Европа ".

" Парите, платени от Европа, отиват, да си спомним, за тези мигранти, а не за турските управляващи . Анкара формулира известни претенции: преразглеждане на споразуменията за митнически съюз, визи и, несъмнено, вероятността за участие ", добави той.

" Отношенията ни явно са развалени от вътрешнополитическите проблеми на страната , само че методът ни към с ъседските връзки ще би трябвало да прегледа доста въпроси , в това число шерването на водите на Източното Средиземноморие, проблем, комплициран от съществуването на енергийни запаси ".

" Съветът ще би трябвало да реши каква ще бъде фактически политикат а, която да следва, дружно с Комисията, която ръководи браншове като търговия, разширение, съседство и така нататък ", изясни Борел.
 Русия нахока Европейски Съюз за глобите поради Навални
Русия нахока Европейски Съюз за глобите поради Навални

Това било умишлена неприятелска стъпка към Русия

Той разяснява и връзките с Русия, " не са лесни за ясно дефиниране и определяне дали тя е сътрудник или противник ".

Според него връзките на Европейски Съюз с Русия се основават на правила, които са " незадоволително подробни ". " Сега би трябвало да ги изясним ", сподели ръководителят на европейската дипломация.

Според Борел " има разнообразни гледни точки във връзка с по-нататъшното развиване на връзките с Русия в Европейски Съюз ". Според една от тях, Европейски Съюз би трябвало да взаимодейства с Русия , където двете страни имат идентични позиции, само че Москва и Брюксел имат съществени различия по редица въпроси .

В тази връзка той, повтори рецензиите към Русия за Алексей Навални и съобщи, че Европейски Съюз не е склонен с съветската позиция във връзка с Украйна .

Борел изясни и че " би трябвало да изградим мощна Европа ", както и че " Европа не би трябвало да предвожда антикитайски кръстоносен поход ".
 Си Дзинпин прикани Китай да разчита на вътрешния пазар и да интегрира Гуандонг, Хонконг и Макао
Си Дзинпин прикани Китай да разчита на вътрешния пазар и да интегрира Гуандонг, Хонконг и Макао

А китайските морски пехотинци да са подготвени за война и отбрана на суверенитета
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР