Върховният представител на Европейския съюз по външните работи Жозеп Борел

...
Върховният представител на Европейския съюз по външните работи Жозеп Борел
Коментари Харесай

Външният министър на ЕС заминава за Гърция, за да предотврати втори мигрантски натиск

Върховният представител на Европейския съюз по външните работи Жозеп Борел ще пътува за Гърция в сряда, където ще посети прелеза Кастани на гръцко-турската граница и ще организира договаряния с премиера Кириакос Мицотакис.

Борел ще отиде до североизточния район на Еврос с гръцкия външен министър Никос Дендиас, с цел да се срещне с управляващите, които охраняват границата и да разиска провокациите на възможна нова вълна мигранти от Турция в Европейския съюз.

Турция с проект за война с Гърция?

В Атина, с изключение на с Мицотакис, Борел също би трябвало да организира договаряния с министъра на защитата Никос Панайотопулос, които се чака да се съсредоточат върху възходящото напрежение сред Гърция и Турция по отношение на проектите за сондиране на Анкара в източното Средиземноморие и за попречване на възможен втори мигрантски напън на гръцката граница, който може да провокират.

Очаква се Борел да напусне Атина на път за Никозия, където ще организира диалози с кипърския президент Никос Анастасиадис, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР