Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността

...
Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Случващото се в Африка е голям проблем за Европа

Върховният представител на Европейския съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи, че министрите на защитата на страните членки на Европейски Съюз би трябвало да обсъдят обстановката в Габон, съобщи Ройтерс. Ръководителят на европейската дипломация добави, че в случай че военният прелом в африканската страна бъде доказан, това ще направи района още по-нестабилен.

" Ако се получи удостоверение, че е сбъднат боен прелом, то това е следващият случай, който покачва неустойчивостта в целия район ", съобщи Борел на неофициалната среща на министрите на защитата на страните членки на Европейски Съюз в Толедо, Испания.

В ранните утринни часове през днешния ден група висши габонски военни се появиха по националната телевизия и оповестиха, че са завзели властта, откакто локалната централна изборна комисия заяви, че президентът Али Бонго получава трети мандат.

Междувременно кореспондент на Ройтерс съобщи, че интернет връзките в Габон са се оказали възтановени през днешния ден, часове откакто военните обявиха, че са завзели властта. След изборите достъпът до интернет в страната беше пресечен с решение на тогавашната власт.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР