Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

Борел: Пълната блокада на Израел в Газа нарушава международното право

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел упрекна израелското държавно управление, че нарушава интернационалното право с налагането на цялостна обсада на Газа в отговор на нападението на палестинската военна формация Хамас против Израел, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Той добави, че " преобладаващото болшинство " от външните министри на Европейски Съюз поддържа продължаването на изплащанията на помощи за Палестина .

Борел повтори, че Евросъюзът осъжда нападенията на Хамас, при които починаха над хиляда израелци, множеството от които цивилни жители. Но съобщи, че отговорът на Израел – който по информация от локални публични представители до момента е умъртвил минимум 770 локални поданици на Газа - би трябвало да бъде в сходство с интернационалното филантропично право и решението за налагане на цялостна обсада на Газа опонира на този стандарт .

" Израел има право да (се) пази, само че това би трябвало да се прави в сходство с интернационалното право, филантропичното право, а някои решения са в несъгласие с интернационалното право ", сподели ръководителят на европейската дипломация.

Борел акцентира, че Европейски Съюз не си сътрудничи с Хамас , която ръководи Газа и която Европейски Съюз класифицира като терористична организация. Но той съобщи, че е жизненоважно блокът да продължи да дава помощ за подкрепяне на палестинските цивилни жители посредством Палестинската автономност.

" Колективно наказване, наложено против всички палестинци, би било незаслужено и непродуктивно ", добави той.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР