Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

Борел: ЕС може да се разпадне заради проблемите с миграцията

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел предизвести, че има риск съюзът да се разпадне поради казуса с мигрантите, съобщи италианската новинарска организация АНСА, представена от Българска телеграфна агенция.
Миграцията може да бъде " разлагаща мощ за Европейския съюз " поради дълбоките културни разлики сред страните и дълготрайната им некадърност да се спогодят за обща мигрантска политика " сподели Борел в оповестено през днешния ден изявление за английския вестник " Гардиън ".

" Някои членове на Европейски Съюз имат " японски жанр ": ние не желаеме да се смесваме, не желаеме мигранти, не желаеме да одобряваме външни хора. Искаме си нашата непорочност ", означи Борел. Той акцентира, че тъкмо противоположното, Европа има потребност от мигранти, с цел да противодейства на трендовете на понижаване на популацията.

Европейската комисия в това време заяви през днешния ден, че отпуска на Тунис 127 милиона евро в сходство с подписания от Европейски Съюз и северноафриканската страна меморандум за съгласие в региона на миграцията.

Пакетът включва помощ в размер на 67 милиона евро за битка с трафика на хора. Тези пари ще бъдат предоставени през идващите дни по линия на тясното съдействие с Тунис в битката против мрежите за незаконен трафик, сподели говорителката на Европейската комисия Ана Писонеро.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР