Върховният представител на ЕС за външната политика и политиката на

...
Върховният представител на ЕС за външната политика и политиката на
Коментари Харесай

Европа приветства договора между Гърция и Македония

Върховният представител на Европейски Съюз за външната политика и политиката на сигурност Федерика Могерини изрази оптимизъм след подписването на контракта за името сред Македония и Гърция , предава македонската електронна медия „ МКД “.
„ Това е добър ден за двете страни и това е страховит ден за Европа, Балканите и Европейски Съюз. Това е исторически ден, припомням си първата стъпка и желая да благодаря на всички. Приветствам смелостта и желая да благодаря на двете страни, защото ни направиха горди с решаването на този спор, за които двете страни заемат смели стъпки “, съобщи Могерини.
„ Това съглашение прави Европа по-мирна и по-спокойна. Това е доста добър ден за нас. Сега започваме нови стъпки и ще бъдем тук. Това е значимо освен за двете страни, само че и за цяла Европа. Очаквам това да изпрати позитивни трептения “, добави тя.
Европейският комисар по политиката за разширение Йоханес Хан също приветства подписването на съглашението за името и добави, че се надява то да донесе мир и непоклатимост, както и европейско бъдеще за Македония, предава скопският ефирен канал A1ON.
„ В една лодка в посока Европа в този исторически ден дружно със Зоран Заев, Алексис Ципрас и Федерика Могерини “, съобщи Хан от профила си в обществената мрежа „ Туитър “.
Хан е приложил към коментара фотография на кораба, пътуващ до Отешево, където министър председателят Заев и гръцкият му сътрудник Ципрас седят дружно с Могерини, съобщи Фокус.
„ Споразумението ще способства за мира и стабилността, както и за последното изменение на европейското бъдеще на Македония “ , добави европейският комисар
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР