Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и

...
Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и
Коментари Харесай

Външният министър на ЕС иска Китай да позволи независимо изследване за произхода на коронавируса

Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел прикани за без значение изследване на произхода на новия тип ковид. Той съобщи това в публикация, оповестена в немския вестник Frankfurter Allgemeine Zeitung, съобщи БГНЕС.
" Важно е да се забави разпространяването на вируса, да се продължи напред в създаването на ваксини и още веднъж да се започва световната стопанска система ", съобщи ръководителят на европейската дипломация. " Тук чакаме Китай да изиграе своята роля и да поеме отговорност, съизмерима с ролята му в света ", акцентира Борел.
В тази връзка той прикани Пекин да " способства " за напъните за облекчение на дълга на разрастващите се страни.
" За да можем по-добре да се предпазим от бъдещи пандемии, също е належащо да се организира без значение научно изследване за произхода на тази пандемия “, написа в публикацията си Борел.
Засягайки връзките сред Пекин и Европейски Съюз, той изрази мнение, че " Китай употребява разликите [между страните от ЕС] от време на време в своя изгода ". Според него, задачата на Европейски Съюз е да поддържа единение в построяването на връзки с Китай.
Още: " Още няма ваксина против ковид, само че Тръмп подреди на армията да е подготвена да имунизира всеобщо "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР