Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и

...
Върховният представител на ЕС по въпросите на външните работи и
Коментари Харесай

Могерини поиска от Косово да отмени 100-процентните мита за стоки от Сърбия

Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини е споделила на президента на Косово Хашим Тачи, че решението за въвеждане на 100-процентни мита за стоките от Сърбия и Босна и Херцеговина би трябвало да бъде анулирано, съобщи ТАСС, базирайки се на известие на външнополитическата работа на Европейски Съюз, публикувано след телефонен диалог сред Могерини и Тачи.

"Върховният представител акцентира, че решението на държавното управление на Косово да усили до 100 % митата върху стоките от Сърбия и Босна и Херцеговина в допълнение усложнява обстановката и не води нито към решение на проблемите на популацията, нито към оправдаване на очакванията на Косово във връзка с сегашното и бъдещето ", се показва в известието. "Тази мярка не способства за установяването на добросъседски връзки и би трябвало да бъде анулирана ".

На 21 ноември Косово вкара 100-процентни мита за стоките от Сърбия и Босна и Херцеговина. Решението на Прищина провокира митинги измежду сръбското население в северната част на страната.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР