Върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и

...
Върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и
Коментари Харесай

Борел призова за международно разследване на инцидента с отклонения в Минск самолет

Върховният представител на Европейски Съюз по въпросите на външната политика и сигурността прикани за интернационално следствие на, кацнал в Минск,предава ТАСС.
Той сподели, че при случая със самолета на Ryanair беларуските управляващи са заплашили сигурността на пасажерите и екипажа.
 Борел: Не изключвам повишаване на напрежението сред Европейски Съюз и Русия Борел: Не изключвам повишаване на напрежението сред Европейски Съюз и Русия
Отношенията сред Брюксел и Москва сега се намират на исторически най-ниското си равнище, акцентира висшият представител на Европейски Съюз по в...
БГНЕС напомня, че по-рано ръководителят на комисията по външни работи на Сената на Съединени американски щати Боб Менендес, дружно с сътрудници от Чехия, Латвия, Германия, Литва, Ирландия, Полша и Англия, излязоха с изказване във връзка случая с спешно кацане на самолета на Ryanair в Минск и приканиха за възбрана на всички полети над Беларус. Освен това известието съдържа рекомендация към страните от НАТО и Европейски Съюз да наложат наказания против Минск и да прекратят способността на беларуските управляващи „ да употребяват Интерпол и други интернационалните организации за по-нататъшни офанзиви против демокрацията в Европа “.
По-рано пресслужбата на въздухоплаването заяви за РИА Новости, че Ryanair незабавно е кацнал в белоруската столица след известие за бомба, което се оказа погрешно. Сред пасажерите е бил.
Както беше обяснено в Министерството на защитата на Беларус, изтребител МиГ-29 е бил вдигнат във въздуха, с цел да придружи самолета.
Много политици от страните от Европейски Съюз и европейски чиновници приканиха за интернационално следствие на случая, което съгласно тях е било наложително кацане на аероплан, летящ сред двете страни от Европейски Съюз на територията на трета страна. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР