Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на

...
Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на
Коментари Харесай

Първият дипломат на ЕС: Израел финансира създаването на ХАМАС

Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност упрекна Израел, че е финансирал основаването на палестинската терористична формация ХАМАС.
Всичко по тематиката: Войната сред Израел и Хамас 1428
Както пише Reuters, той е споделил това по време на речта си в университета на Валядолид в Испания. Дипломатът обяснил, че по този метод Тел Авив се е опитал да отслаби тогавашната Палестинска администрация, ръководена от Движението за национално избавление на Палестина.

Според Борел единственото спокойно решение за разрешаване на спора в района е основаването на обособена палестинска страна, само че " Израел упорства за отрицателния вид “.

" Ние имаме вяра само, че двудържавното решение, наложено извън, ще донесе мир, макар че Израел упорства за отрицателното “, акцентира той.

Както е известно, съперниците на израелските управляващи и някои международни медии от дълго време упрекват Тел Авив в поддръжка на ХАМАС. В същото време израелският министър председател Бенямин Нетаняху неведнъж отхвърли тези обвинявания, написа " Фокус ".

По-рано израелските отбранителни сили оповестиха, че главната фаза на боевете в северната част на Газа е завършила, в този момент е ред на центъра и юга. Военните разясняват, че армията е " приключила демонтирането на военната конструкция на ХАМАС в северната част на Ивицата Газа ".

Междувременно Международният съд в Хага стартира чувания против Израел. Ищецът е Южна Африка, която го упреква в геноцид над палестинците.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР