Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на

...
Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на
Коментари Харесай

Европа не цели унищожаването на Русия

Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел увери, че Европейският съюз не желае унищожаването на Русия.

" Ние не поддържаме Украйна да прави политически промени в Русия и не желаеме унищожаването на Русия ", увери дипломатът.

По думите му не всички европейски страни имат еднообразно отношение към спора.  

" Има страна, която е доста скептична по отношение на последствията от глобите, която счита, че те не работят и че не е трябвало да бъдат въвеждани, тъй като с тях се простреляхме в крайници. Не споделям този разбор, само че тази страна гласоподава за всички оферти за наказания. Тя е скептична, не има вяра в тях, само че не нарушава единството ", сподели Борел.

Испанският посланик не изключи, че методът на Общността към обстановката в Украйна е " прекомерно еволюционен ". 

" Разбира се, би било по-добре, в случай че вместо да прекарваме три месеца в разискване дали да изпратим танкове Leopard или не, те бяха предадени по-рано. Русия е способна да създава оръжия и разполага с доста по-големи ресурси от нашите, които изчерпахме доста бързо ", призна Борел. 

" Знаем с какво разполагаме. Знаем, че за момента тези муниции са задоволителни. Ние ще произвеждаме повече боеприпаси, само че до момента в който тече производството, дайте на Украйна това, което имаме ", уточни още дипломатът, написа " Фокус ".
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР