Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на

...
Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на
Коментари Харесай

Борел: Мнозина в Европа са против военна помощ за Украйна и санкции срещу Русия

Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел съобщи, че мнозина в Европа не поддържат глобите против Русия и военната помощ за Украйна.

„ Сега е моментът да понесем следствията, които войната има и ще има за нас, както се вижда от цените на силата и храната “, съобщи Борел в изявление, оповестено в петък за испанския вестник La Vanguardia и представено от " Труд ".

„ Това, което се случва в Украйна сега, потвърждава, че сме прави и оправдава тактиката, която следваме: военна поддръжка, с цел да може тя да се отбрани, наказания против съветската стопанска система, с цел да я отслаби, и дипломация за уединяване на Русия. “

„ И тези хора – в Европа, в Испания, в моята социално-икономическа среда – ни споделиха, че това, което вършим, е неефикасно, че изкуствено удължаваме войната “, сподели ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз.

„ Винаги сме казвали, че съпротивата би трябвало да бъде допустима, тъй като това е методът за решение на казуса и това, което се случва в този момент, потвърждава, че сме прави “, разяснява още Борел.

На 24 февруари съветският президент Владимир Путин разгласи специфична интервенция в Украйна в отговор на молба за помощ от водачите на републиките в Донбас. След това Съединени американски щати, Европейски Съюз, Англия, както и редица други страни постановиха наказания против съветски физически и юридически лица. Освен това западните страни започнаха да доставят оръжия и военна техника на Киев за суми, оценени на този стадий в милиарди долари.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР