Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на

...
Върховният представител на ЕС по външните работи и политиката на
Коментари Харесай

ЕС осъжда обстрела по земите на Киев, но мълчи за бомбите в Донецк и Луганск

Върховният представител на Европейски Съюз по външните работи и политиката на сигурност Жозеп Борел остро осъди обстрела на детска градина на следената от Киев територия в Източна Украйна, само че пренебрегва засиления обстрел против самопровъзгласилите се национални републики Донецк и Луганск (ДНР и ЛНР).

В изказване, оповестено от Службата за външна активност на Европейски Съюз (ЕСВД), Борел похвали „ продължителната въздържаност на Украйна “.

" Европейският съюз остро осъжда докладваното за обстрела на детска градина в Станица Луганска ", съобщи той.

" Такъв разхвърлян обстрел на цивилни инфраструктури е изцяло недопустим и съставлява очевидно нарушаване на прекратяването на огъня и споразуменията от Минск ", се споделя в изказването.

В документа обаче не се загатват засилените обстрели по жилищни региони в ДНР и ЛНР. Освен това ЕСВД не отговори на искане на ТАСС за коментар по тематиката.

„ Европейският съюз приканва за неотложно преустановяване на продължаващата ескалация на насилието и поздравява Украйна за нейната продължителна въздържаност “, се споделя в изказването на Борел.

По-рано представителят на Народната милиция на ЛНР Иван Филипоненко изрично отхвърли известията за обстрел на детска градина в Станица Луганская.

Документът също по този начин споделя, че членовете на Европейския съюз „ застават обединени в нашата непоколебима поддръжка за суверенитета и териториалната целокупност на Украйна в границите на нейните интернационално приети граници “.

Европейският съюз поддържа напълно работата на Специалната задача за наблюдаване на ОССЕ и приканва за безграничен достъп до зоната на спора, се споделя в него.

Превод: СМ
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР