Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

ЕС започва подготовка на допълнителни санкции срещу Иран

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел заяви, че стартира подготовката на предложение за спомагателни наказания против Иран след ударите по Израел от последните дни, които дефинира като невиждани до момента. Борел посочи, че разширението на глобите против Техеран е било разисквано на днешното изключително онлайн съвещание на външните министри от Европейски Съюз и следва диалозите да продължат на постоянно съвещание в понеделник идната седмица в Люксембург.

Той разясни, че се планува европейските наказания против Иран поради доставката на дронове за Русия, които след това се употребяват в Украйна, да бъдат разширени и да включват също доставките на ракети. По неговите думи е допустимо да се вкара възбрана за продажба на Иран на части за производството на дронове.

Европейските министри единомислещо осъждат дейностите на Иран и показват поддръжка за сигурността на Израел, уточни Борел. По неговите думи през днешния ден районът е на ръба на пропастта и остава крачка до война, която Европейски Съюз не би желал.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР