Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

Беларус и Турция предизвикаха спешно заседание в ЕС

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел свика в петък изключително съвещание на европейските външни министри.

Ще бъдат разисквани незабавни въпроси, свързани с напрежението сред Турция и Гърция поради сондажните изследвания в Източното Средиземноморие, както и президентските избори в Беларус. Допълнителна тематика ще бъде ситуацията в Ливан след пагубния гърмеж, уличните митинги и оставката на кабинета.. 

Снощи Борел съобщи, че изборите, с които беларуският президент Александър Лукашенко бе избран отново предходната неделя, не са били нито почтени, нито свободни. Върховният представител предизвести, че Европейски Съюз ще преразгледа връзките си с Минск поради насилието от държавни представители против протестиращите в страната след оповестяването на изборните резултати. 

Той добави, че една от опциите е налагане на наказания за виновните за прояви на принуждение, за неоправдани арестувания на жители, за замяна на изборните резултати. 

Гърция изиска Европейски Съюз да наложи и на Турция наказания поради сондажите за нефт и газ в континенталния шелф към нейните острови.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР