Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

Външният министър на ЕС под обстрел от критики. Изказа се срещу „Синдромът на Грета“

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел стана обект на остри рецензии в обществените мрежи. В Twitter се появи видео от негово изявление по време на обществено събитие, в което той слага под въпрос ангажираността на младежите, които стачкуват в цяла Европа против бездействието в битката с климатичните промени, и споделя, че те страдат от „ синдрома на Грета “, визирайки шведската екоактивистка Грета Тунберг.

„ Позволете ми да изразя подозрения към концепцията, че младите са съществено отдадени на битката с климатичните промени – дано да го назовем „ синдрома на Грета “. Лесно е да се вършат демонстрации против измененията в климата, когато никой не те кара да плащаш “, споделя Борел.

„ Чудя се дали младежите, които стачкуват по улиците на Берлин с претенции за повече ограничения против климатичните промени, са наясно с цената за тези ограничения, и дали те са подготвени да намалят стандарта си на живот, с цел да компенсират полските миньори. Ако желаеме съществено да се борим с измененията в климата, те ще изгубят работата си и ще би трябвало да бъдат субсидирани “, прибавя още зам-председателят на Европейската комисия.

" Greta syndrome "?

EU High Rep Josep Borrell thinks young people calling for climate action are stupid and greedy.

Is this the position of the EU, @vonderleyen?

Or is it just the position of the man you`ve chosen to represent the EU to the world? pic.twitter.com/vpHQxWUz6N

— Joe Brew (@joethebrew) February 7, 2020
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР