Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

ЕС удължи срока на механизма за уреждане на спорове по ядрената сделка с Иран

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел съобщи през днешния ден, че е удължил периода за разискване на пътищата за спасяването на нуклеарната договорка с Иран от 2015 година, в границите на механизма за споразумяване на разногласия, задействан от Франция, Германия и Англия, съобщи Ройтерс.

" Постигнахме единодушие, че е належащо повече време поради сложността на засегнатите въпроси. Затова срокът се удължава ", съобщи Борел.

На 14 януари Борел бе известен от Париж, Лондон и Берлин, че трите страни са задействали механизма за споразумяване на разногласия, което на доктрина започва 15-дневен развой на решение на противоречивите въпроси с Иран.

На процедура обаче не е ясно от кой момент би трябвало да стартира да тече 15-дневния интервал, тъй като Иран към момента не е признал публично процеса за съвещания, споделиха осведомени чиновници.

Борел сподели, че взаимната комисия, контролираща осъществяването на нуклеарната договорка с Иран, ще се събере през февруари, само че не уточни съответна дата, отбелязва Ройтерс.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР