Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп
Коментари Харесай

ЕС и Иран са обсъдили откровено въпроса с ядреното споразумение

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел е разговарял искрено с външния министър на Иран Мохамад Зариф за нуклеарното съглашение с Техеран. Това заяви Европейската работа за външна активност.

Борел и Зариф са разискали въпроса в Делхи, където вземат участие в интернационална среща. Уточнява се, че това е първата двустранна среща на сходно ниво от избирането на Борел за началник на дипломатическтата работа на Европейски Съюз.

В диалога Борел е декларирал, че Европейски Съюз държи съглашението да се резервира, тъй като това е още по-важно при днешното напрежение в Близкия изток. Двамата събеседници са решили да останат в тясна връзка по този въпрос в идващите седмици, се добавя в известието.

Същевременно Франс прес съобщи, че Зариф е обвинил в четвъртък европейските страни по договорката за нуклеарната му стратегия, че са пожертвали " останките " от съглашението поради икономическите си ползи след вероятен шантаж от страна на американския президент Доналд Тръмп.

Франция, Англия и Германия " продадоха останките от съглашението, с цел да избегнат новите мита на Тръмп ", написа в Туитър иранският министър на външните работи Мохамад Джавад Зариф.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР