Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика

...
Върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Федерика
Коментари Харесай

ЕС е изключително обезпокоен от операцията на Турция в Сирия

Върховният представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Федерика Могерини съобщи през вчерашния ден, че Европейският съюз е извънредно смутен от интервенцията на Турция в региона на сирийския град Африн, съобщи ТАСС.

Могерини сподели пред публицисти, че този въпрос е влезнал в дневния ред на Съвета на Европейски Съюз. По думите на Могерини, Европейски Съюз е угрижен от дейностите на Анкара в Сирия по две аргументи.

" Първата е филантропичната страна. Ние би трябвало да се убедим, че достъпът на филантропична помощ е обезпечен и че цивилното население не страда от бойните дейности. Втората е, че интервенцията може да попречи на подновяването на договарянията в Женева, които, както имаме вяра, може да доведат до спокойно решение ", сподели тя.

Могерини съобщи, че счита да разиска въпроса с турския министър за Европейски Съюз Йомер Челик, който в околните дни ще дойде в Брюксел.

Турските въоръжени сили оповестиха на 20 януари началото на интервенция " Маслинова клонка " против кюрдските Сили за отбрана на народа и Партия на демократичния съюз в региона на сирийския град Африн, където живеят към 1.5 милиона сирийски кюрди./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР