Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи предупреди, че иранците

...
Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи предупреди, че иранците
Коментари Харесай

Хаменеи: Иран няма да отстъпи пред най-престъпното правителство на САЩ

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменеи предизвести, че иранците няма да правят отстъпка или да си трансформират позицията след новите наказания на Съединени американски щати, ориентирани против управлението на страната, осведоми АП.

Официалният уебсайт на висшия водач разгласява цитати на Хаменеи, който е нарекъл администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп " най-престъпното " американско държавно управление.
 Сваленият американски дрон открит на 6 км в иранските териториални води
Сваленият американски дрон открит на 6 км в иранските териториални води

Безпилотният аероплан несъмнено беше във водите на Иран

По думите му " най-мразените лица от тази администрация упрекват и наскърбяват иранската нация . Иранската нация няма да отстъпи поради обидите ".

" Ако се съгласим на настояванията им за договаряния, те ще създадат страната жалка ", счита Хаменеи. Според него Вашингтон се пробва да отнеме икономическите и военните благоприятни условия на Иран.

В понеделник Тръмп наложи наказания на Хаменеи и други ирански представители . Американски източници оповестиха, че те възнамеряват и наказания против външния министър Мохамед Зариф.
 Иран с предизвестие към Европа: От на следващия ден ускоряваме обогатяването на уран
Иран с предизвестие към Европа: От на следващия ден ускоряваме обогатяването на уран

Крайният период изтича този четвъртък

Санкциите бяха наложени след свалянето на американски безпилотен аероплан от страна на Иран в Ормузкия пролив , провокирало внезапно ескалиране на рецесията сред двете страни.

Междувременно президентът на Иран Хасан Рохани разгласи, че Ислямската република " в никакъв случай не се е стремяла към война " със Съединени американски щати.

" Иран няма интерес от увеличение на напрежението в района и в никакъв случай не се е стремял към война с някоя страна, в това число и със Съединени американски щати ", увери той, представен от IRNA.

Рохани организира телефонен диалог с френския си сътрудник Еманюел Макрон.

" Винаги сме били отдадени на районния мир и непоклатимост , поставяме старания по това отношение ", споделил той пред Макрон.

Рохани упреква Съединени американски щати за районното напрежение . Според него, в случай че Вашингтон изпълняваше нуклеарното съглашение, " ние щяхме да сме очевидци на позитивно развиване в района ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР