Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи обяви, че Ислямската

...
Върховният лидер на Иран аятолах Али Хаменеи обяви, че Ислямската
Коментари Харесай

САЩ и Великобритания се провалили да предизвикат бунтове в Иран

Върховният водач на Иран аятолах Али Хаменеи разгласи, че Ислямската република е осуетила опитите на Съединени американски щати и Англия да основат вълнения по време на вълната от митинги, заляла страната неотдавна, оповестяват държавните медии, представени от " Ройтерс ".

" Врагът в този момент неведнъж прави дейности и те са побеждавани всякога ", посочи Хаменеи, допълвайки: " Това е поради съпротивата, поради мощната национална и национална опозиция . "

 Иран предизвести съседите си да не всяват ужас в страната
Иран предизвести съседите си да не всяват ужас в страната

Подобни опити единствено и само щели да се провалят

Протестите, които в началото се оповестиха против икономическите проблеми, се разраснаха до политически претенции за събаряне на режима на аятоласите, се организираха допълнително от 80 града, като минимум 21 души починаха. Това бяха най-мащабните митинги в Иран от 2009 година насам.

По-рано през днешния ден ирански народен представител модернизатор разгласи, че към 3 700 души са били задържани при размириците и митингите, което е много по-висок брой от изказванията на управляващите .

 Иран забрани британския език в учебните заведения
Иран забрани британския език в учебните заведения

Като средсто за битка със западната просвета

Вътрешният министър Абдулреза Рахмани Фазли уточни, че най-вече към 42 хиляди души са взели присъединяване в митингите, което значи, че в случай че са били задържани 3 700 души, близо 10 % от протестиращите са били арестувани .

Според иранските управляващи митингите са замрели. През последните дни се организираха всеобщи проправителствени демонстрации в няколко огромни града, протестирайки против размириците.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР