Върховният комисариат за бежанците (ВКБООН) заяви във вторник, че е

...
Върховният комисариат за бежанците (ВКБООН) заяви във вторник, че е
Коментари Харесай

ООН: Помощта на САЩ е жизненоважна за украинските бежанци

Върховният комисариат за бежанците (ВКБООН) съобщи във вторник, че е жизненоважно за Съединените щати да запазят финансирането си на филантропични организации , с цел да облекчат бежанската рецесия, породена от нашествието на Русия в Украйна преди две години, предава " Ройтерс ".

ВКБООН изисква 993 милиона $, с цел да финансира своя отговор на рецесията, породена от нашествието, която отбелязва своята втора годишнина в събота.

Общо 600 милиона $ са предопределени за ремонт на къщи и даване на помощ, с цел да се подсигурява, че избягалите могат да се завърнат вкъщи. Но единствено 13% от инициативата е финансирана до момента.

" Ние, несъмнено, следим от близко обстановката в Съединени американски щати, които са главният ни финансист в международен мащаб " , сподели Филип Льоклер, районен шеф на ВКБООН за Европа, на брифинг в Женева посредством видеовръзка.

" Държавният департамент би трябвало да получи спомагателни бюджетни благоприятни условия , в това число за помощта за Украйна, която към момента не е гласувана от Конгреса. Очевидно част от тази поддръжка може вероятно да отиде при ВКБООН и други организации на Организация на обединените нации за подкрепяне на бежанците в Украйна. "

Съединените щати способстват с повече от 30% от бюджета на ВКБООН , сподели Льоклер, като Европейският съюз, Германия и Япония са другите водещи донори на организацията.

Инвазията на Русия принуди към 6,3 милиона души в Украйна да избягат в чужбина. Други 3,7 милиона остават вътрешно разселени, съгласно ВКБООН.

Международният комитет на Червения кръст (МКЧК) също се пробва да разбере какво се е случило с 23 000 души - както от украинска, по този начин и от съветска страна - чиито фамилии нямат вести за тях. Това може да се дължи на обстоятелството, че са били хванати, убити или са изгубили връзка с роднините си, откакто са избягали от домовете си.

Льоклер сподели, че множеството украински бежанци са изразили предпочитание да се върнат вкъщи , само че ракетните офанзиви и несигурните стопански вероятности им пречат да го създадат. Той сподели, че ВКБООН дава приоритет на ремонта на домовете.

" Ще имаме потребност от тази благотворителност, която сме виждали по целия свят, с цел да продължим към Украйна, до момента в който войната продължава ", сподели Льоклер.
 Швеция отделя още 680 млн. $ за Украйна
Швеция отделя още 680 млн. $ за Украйна

Това е най-големият пакет помощ за Киев, отпускан от страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР