Върховният комисариат на ООН за бежанците призова унгарските власти да

...
Върховният комисариат на ООН за бежанците призова унгарските власти да
Коментари Харесай

ООН призова Унгария да се откаже от закона срещу бежанците

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за бежанците прикани унгарските управляващи да се откажат от законопроекта за ограничение активността на неправителствените организации. Според комисариата той ще лиши бежанците и претендентите за леговище от жизненоважни услуги и ще насърчи " засилващите се ксенофобски настройки ", съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Законопроектът е значима част от програмата на унгарския министър председател Виктор Орбан против имиграцията и беше импортиран през вчерашния ден за разглеждане в Народното събрание.

" ВКБООН показва съществено безпокойствие, че тези оферти, в случай че бъдат признати, ще лишат от жизненоважна помощ и услуги хора, които са били принудени да избягат от домовете си, както и че ще възпламени още повече нажежения публичен спор и засилващите се ксенофобски настройки ", съобщи комисариатът.

Законопроектът, станал прочут като " Стоп Сорос ", планува помощта и финансирането на незаконната миграция към този момент да се преглеждат като закононарушение. Под " помощ " ще се схваща принтирането на листовки с потребна информация за търсещите леговище и снабдяването им с храна и правни препоръки.

Законът " Стоп Сорос " е част от дейната акция на премиера Виктор Орбан против филантропа милиардер. Той употребява облика на Сорос като чучело през последните месеци, обвинявайки го, че опита да ислямизира Европа, и стартира акция против финансирани от него просветителни и неправителствени организации.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР