Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет

...
Върховният комисар на ООН за правата на човека Мишел Бачелет
Коментари Харесай

Върховният комисар на ООН за правата на човека призова Израел да спре своите „незаконни планове” за анексия

Върховният комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет прикани през днешния ден Израел да спре своите " противозаконни " проекти за анексия на част от окупирания Западен бряг и предизвести, че това може да докара до смъртоносни конфликти, съобщи Ройтерс.

" Анексията е противозаконна. Точка ", сподели Бачелет. " Дълбоко съм разтревожена, че даже най-минималната форма на анексия би довела до увеличение на насилието и загуба на животи, откакто са издигнати стени, ситуирани са сили за сигурност и двете популации са сложени в непосредствена непосредственост ", съобщи тя.

Планът на израелския министър-председател Бенямин Нетаняху да разшири суверенитета на Израел върху еврейски селища на Западния бряг провокира наказание от палестинците, арабските съдружници на Съединени американски щати и други задгранични държавни управления. Израелското държавно управление планува да стартира на 1 юли публични разисквания по въпроса за анексията.

Главният съдружен сътрудник на Нетаняху - Бени Ганц , сподели, че датата 1 юли, набелязана като начало на разискванията по предлагането за анексия, " не е свещена ", съобщи източник от неговата партия " Синьо и бяло ".

Изказването на Ганц, направено на среща с американския дипломат Дейвид Фридман и съветника на Белия дом Ави Берковиц, слага под подозрение изгледите за обединен израелски метод към близкоизточния кротичък проект на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

" На срещата Ганц даде да се разбере, че 1 юли не е свещена дата ", и изрази желание Израел да се заеме с икономическите последствия от рецесията с ковид, съобщи източникът.

Ганц, приветствал проекта на Тръмп като " исторически ход ", е споделил на американските пратеници, че това би трябвало да бъде осъществено " със стратегическите сътрудници в района и с палестинците и да се реализира споразумяване, което е от изгода за всички страни " , сподели източникът, представен от Ройтерс.

Протестиращи против проектите за анексия изляха алена багра, наподобяваща подправена кръв, във шадраван на площад " Доналд Тръмп " в израелския град Петах Тиква, съобщи ДПА.

" Анексията ще ни коства кръв ", беше написано с алена багра до фонтана на площада, кръстен на Тръмп предходната година в чест на решението на американския президент да признае през 2017 година Ерусалим за столица на Израел.

Това беше поредна протестна демонстрация против проектите за анексия. Неназован протестиращ, изравен зад проявата, съобщи пред локален новинарски уебсайт, че политици като Нетаняху " си играят с огъня ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР