Върховният комисар на ООН за човешките права Мишел Бачелет обвини

...
Върховният комисар на ООН за човешките права Мишел Бачелет обвини
Коментари Харесай

ООН: Страни в сирийския конфликт използват COVID-19 и атакуват цивилни

Върховният комисар на Организация на обединените нации за човешките права Мишел Бачелет упрекна някои враждуващи страни в Сирия, измежду които и терористичната организация "Ислямска страна " (ИД), че се възползват от пандемията от ковид, с цел да нападат цивилни, съобщи Агенция Франс Прес.

"Част от страните на спора в Сирия, измежду които и ИД, наподобява се възползват от обстоятелството, че вниманието на интернационалната общественост е фокусирано върху пандемията от COVID-19, с цел да се провеждат и упражняват принуждение против цивилни ", се споделя в изказване на Бачелет.

Върховният комисариат на Организация на обединените нации за човешките права е записал 33 офанзиви със самоделни взривни устройства, от които 26 в жилищни квартали и седем на пазари.

Почти всички набези са осъществени в Северна и Източна Сирия, които са под контрола на турската войска и на Сирийските демократични сили (СДС), в които водеща роля играят локалните кюрди. За множеството от тези набези никой не е поел отговорност.

ИДИЛ умъртви 11 членове на сирийските сили за сигурност при засада в необитаем регион

Войната в Сирия стартира през 2011 година, лиши живота на повече от 380 000 души, а няколко милиона бяха принудени да изоставен домовете си.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР