Върховният касационен съд взе окончателно решение по делото, заведено от

...
Върховният касационен съд взе окончателно решение по делото, заведено от
Коментари Харесай

ВКС отсъди в полза на Слави Трифонов, Валери Симеонов трябва да плати разноските

Върховният касационен съд взе дефинитивно решение по делото, заведено от Валери Симеонов против Слави Трифонов, отсъждайки в интерес на водещия.

Делото сред двамата е поради направеното журналистическо следствие, излъчено в " Шоуто на Слави " на 19.04.2017 година. Валери Симеонов твърдеше, че е погрешно изказванието, че в притежавания от него мотел " Козият рог " се настаняват български военнослужещи и надлежно техният престой се заплаща от българската страна, което, поради държавния пост, заеман от Валери Симеонов, е очевиден спор на ползи. Съдът е постановил решението си през вчерашния ден, оповестиха от екипа на водещия.

В решението на съда обаче се споделя, че " е открито, че притежател на мотел " Козият рог " е " Скат ООД " и че " в посочения интервал са настанявани военнослужещи Сухопътни войски - 42-ри механизиран батальон, Бригада механизирани сили, Сухопътни войски, Военно формирование 14200, Военно формирование 52740, батальон за логистично обезпечаване, 2-ри Батальон, военно формирование 22180 ".

Установено е и от Търговския указател, че Валери Симеонов има 90% от " Скат ООД ".

Затова Върховен касационен съд постановява, че " изложените обстоятелства от Слави Трифонов са същински, тествани в хода на правене на репортажа и потвърдени в хода на правосъдното произвеждане. "

Затова осъжда Валери Симеонов да заплати на Слави Трифонов всички разходи по делото.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР