Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решението на Софийски градски съд

...
Върховният касационен съд (ВКС) потвърди решението на Софийски градски съд
Коментари Харесай

Окончателно: Отказват регистрация на партията на "Няма такава държава"

Върховният касационен съд (ВКС) удостовери решението на Софийски градски съд (СГС), с което беше отхвърлена молбата за регистриране на партията " Няма такава страна " на Слави Трифонов в обществения указател на политическите партии. Решението е дефинитивно.
Съдът отхвърли да записва партията на Слави Трифонов Причината – потребление на знамето в логото на „ Няма такава страна ”
Причината за отхвърли на съда да записва политическата групировка е нарушение на възбраната по член 5, алинея 1, прочие 1 от Закона за политическите партии ( " политическите партии не могат да употребяват в своите знаци герба или знамето на Република България " ). Прието е, че признакът на партията по метода на словесното му изложение в Устава ѝ – " отворена човешка длан в наследник цвят, в която са интегрирани цветовете бяло, зелено, алено ", в допълнение обяснен с негово графично изображение, не опровергава подбуденото от типа му подозрение, че е употребявано националното знаме, оповестиха от пресцентъра на Върховен касационен съд.
Името и логото на „ Няма такава страна ” може да доведат до отвод за регистрация на партията Логото на „ Няма такава страна " извънредно доста прилича на това на украинската демократична партия „ Гражданска позиция ”
" С тази процедура, абсолютно споделяща се от сегашния правосъден състав, Софийски градски съд се е съобразил, като е приел, че за нарушение на възбраната е задоволително внушението на потребления знак да е мощно, а не признакът да е изцяло еднакъв със знамето ", стимулират се магистратите.

Слави Трифонов отговори с пост във „ Facebook “, в който разгласи, че ще записва партия с ново име - „ ИТН “, и ново лого.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР