Върховният касационен съд възстанови журналистката Лили Маринкова като директор на

...
Върховният касационен съд възстанови журналистката Лили Маринкова като директор на
Коментари Харесай

Съдът върна Лили Маринкова като шеф на ”Хоризонт”

Върховният касационен съд възвърне журналистката Лили Маринкова като шеф на стратегия ”Хоризонт ” на БНР. Това излиза наяве от правосъдното решение по делото, което Маринкова водеше против уволнението си. Актът на висшия съд е финален.
С него Националното радио е наказано да заплати на Маринкова и обезщетение от 15 505 лева Освен началник на " Хоризонт " Маринкова беше и дълготраен кадър на " Неделя 150 ".

Тя бе уволнена през 2016 година единствено седмица откакто Александър Велев оглави БНР. Официалният претекст е, че журналистката е навършила пенсионна възраст. Но на нея не й доближават 2 година трудов стаж и не може да излезе в пенсия, а би трябвало да се записва на борсата на труда. Запитана за повода за неочакваното й уволняване, Лили Маринкова пояси пред " Сега ", че новият шеф е разпоредил трудовият й контракт да бъде преустановен по член 328, ал.2 " заради сключването на контракт за ръководство на предприятието ".

След уволнението й академични преподаватели, публицисти и обществени персони изпратиха намерено писмо до Велев с апел да възвърне журналистката, само че това не стана.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР