Върховният касационен съд ще разгледа днес делото по жалбите на

...
Върховният касационен съд ще разгледа днес делото по жалбите на
Коментари Харесай

Обжалват тежки присъди за контрабанда на дрога през варненското пристанище

Върховният касационен съд ще прегледа през днешния ден делото по жалбите на двама чужденци, наказани за контрабанда на прекурсори за 3 млн. лв. през варненското пистанище. 56-годишният Робърт Писени и 61-годишният Курт Миделдорп получиха по 15 години затвор, като също така би трябвало да заплатят и санкции по 200 хиляди лв..Наказанията им бяха постановени от Варненския областен съд, а по-късно Апелативният съд в морския град ги удостовери.

Писени и Миделдорп бяха приети за отговорни, че от началото на 2017 година до 16 март 2018 година през „ Пристанище Варна - Запад “ са внесли близо 8,7 тона прекурсори.

Каналът бе оголен при митническа инспекция на резервоар, пътуващ от Лаос през Виетнам с транспортен съд до Варна и последна точка Нидерландия. По документи контейнерът съдържал 14 400 литра почистващ препарат за прозорци.След лабораторен разбор се оказало, че това е вещество, което е пряк прекурсор за произвеждане на синтетичен опиат. Стоката е трябвало да бъде доставена на настоящи незаконни лаборатории в Нидерландия, Белгия и Англия. Там се произвеждали таблетки „ екстази “, предопределени за пазара на синтетична дрога в Европейския съюз и Азия. По експертна оценка цената на опиатите, които биха могли да се получат от конфискуваните изходни субстанции, е над 225 млн. лева

За организацията на контрабандния канал бил виновен нидерландец Писени, а намирането на подставени лица, компании и превоз за Нидерландия било поверено на живеещия в Бургас Миделдорп.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР