Върховният касационен съд потвърди решение на Пловдивския апелативен съд спрямо

...
Върховният касационен съд потвърди решение на Пловдивския апелативен съд спрямо
Коментари Харесай

Близо 7 г. затвор за молдовеца, отмъкнал 300 000 лева, взривявайки банкомати

Върховният касационен съд удостовери решение на Пловдивския апелативен съд по отношение на молдовския жител Е. Н., на който е несъмнено наказване от 10 години отнемане от независимост, което е понижено с една трета и е наложена глоба в размер на 6 години и 8 месеца от Пловдивския областен съд, защото делото е прегледано по съкратената процедура. Това заяви за Радио " Фокус " - Пловдив представителят на Съдебната палата в Пловдив.

Подсъдимият е приет за отговорен в това, че през интервала от 5 юли 2018 година до 7 юли 2018 година в гр.София и в гр.Пловдив, при изискванията на продължавано закононарушение, в значителен случай след прелиминарен сговор с И. К. от Украйна, посредством взривяване на банкомати, лишил общо 292 880 лева от владението на две банки. На 5 юли 2018 година в гр.София, направил опит да отнеме непознати движими движимости - сумата от 77 900 лева, от владението на “Райфайзенбанк България” ЕАД, а на 7 юли 2018 година в гр.Пловдив, лишил непознати движими движимости - сумата от 214 980 лева, от владението на „ Банка ДСК” ЕАД. Подсъдимият е наказан да изплати по гражданския иск от „ Банка ДСК “ в размер на 20 425 лева, каквато е цената на действително претърпени имуществени вреди от закононарушението.

Съдебното произвеждане пред окръжния съд е протекло по реда на кратко правосъдно разследване, като подсъдимият е признал напълно обстоятелствата, разказани в обстоятелствената част на обвинителния акт и е изразил осведомено единодушие да не се събират доказателства за тези обстоятелства, разказани в обвинителния акт, а да се употребяват към този момент събраните такива на досъдебното произвеждане. Съдът е открил, че самопризнанието се поддържа от събраните доказателства и е позволил кратко правосъдно разследване.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР