Върховният касационен съд потвърди присъда на Апелативен съд - Пловдив

...
Върховният касационен съд потвърди присъда на Апелативен съд - Пловдив
Коментари Харесай

ВКС потвърди присъда за убийство, разкрито след 14 години

Върховният касационен съд удостовери присъда на Апелативен съд - Пловдив по отношение на малолетния обвиняем Н.К. за ликвидиране, разкрито след 14 години. Това оповестиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Н.К. е приет за отговорен в това, че през декември 2003 година в кв. "Столипиново ", Пловдив, като малолетен, само че като е разбирал свойството и смисъла на осъщественото и управлявал постъпките си, съзнателно е умъртвил с нож Б.М., като убийството е осъществено по изключително непосилен за жертвата метод.

Апелативният съд е приел, че на посочената дата потърпевшият Б.М. забелязал в паркиран автомобил някогашната си другарка. Нахвърлил се върху водача с юмруци.

Влязоха в действие присъдите на младежите, ограбили и умъртвили таксиметров водач от Русе

Тогава пътуващият на задната седалка обвиняем излязъл от колата и почнал да нанася побой над потърпевшия. Извадил нож и с него пробол в гърба Б.М., след което го изоставил. Раненият бил откаран в болница, само че умрял от тежките си пострадвания, напомнят от правосъдния пресцентър.

Убийството било разкрито 14 години след осъществяването му, едвам през 2017 година, когато един от очевидците разказал на полицията за закононарушението.

Веднага е бил изработен следствен опит. Издирени са и са били разпитани всички очевидци на случая.

През 2018 година Пловдивският областен съд е осъдил Н.К. на 7 години отнемане от независимост и 100 000 лв. обезщетение на околните на потърпевшия. След обжалване пред Апелативен съд, същият е понижил наказването на 5 години затвор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР