Върховният касационен съд потвърди окончателно присъда от две години и

...
Върховният касационен съд потвърди окончателно присъда от две години и
Коментари Харесай

ВКС потвърди присъдата на жената, убила пътен полицай в Пловдив

Върховният касационен съд удостовери дефинитивно присъда от две години и четири месеца отнемане от независимост за Катя Лерца за причиняване на гибел по несъобразителност на служител на реда от „ Пътна полиция " в Пловдив.

Пловдив

Експертизата откри, че тя карала с 99 км/час в обитаемото място.

На 13 май 2017 година Лерца блъсна с джипа си пътен служител на реда, ангажиран с защитата на трафика на бул. " Санкт Петербург " в града поради провеждащ се в същия миг национален събор в парк Лаута.

Окръжен съд Пловдив, а в този момент и Върховен касационен съд одобряват доказателствата, че дамата се е движела с превишена скорост в обитаемо място, не е реагирала навреме на заплахата от удар на потърпевшия и вместо екстрено прекъсване, когато го вижда, подхваща промяна на лентата за придвижване на автомобила и го блъска. Впрочем даже след издадената присъда на по-долната инстанция, Катя Лерца беше арестувана от полицията, тъй като управляваше автомобил без книжката, отнета след злополуката.

С днешното решение на Върховен касационен съд, Окръжна прокуратура би трябвало да приведе присъдата в осъществяване.

Това е едно от делата, свързани с произшествия в Пловдив и региона, които провокираха огромен публичен интерес и митинги в името на заслужено наказване.
 2 години и 4 месеца затвор за дамата, която прегази служител на реда в Пловдив 2 години и 4 месеца затвор за дамата, която прегази служител на реда в Пловдив
Ефективна присъда от 2 години и 4 месеца отнемане от независимост постанови окръжният съд в Пловдив за Катя Лерца, която напролет на предходната година...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР