Върховният касационен съд потвърди наложеното от Специализирания наказателен съд наказание

...
Върховният касационен съд потвърди наложеното от Специализирания наказателен съд наказание
Коментари Харесай

5 години затвор за участник в престъпна група за изготвяне на неистински документи

Върховният касационен съд удостовери наложеното от Специализирания углавен съд наказване „ отнемане от независимост “ за период от 5 години при първичен непоколебим режим на участник в проведена незаконна група за правене на неистинен документи (престъпления по член 321 и член 308 от НК).

Съдът остави в действие решенето на Специализиран углавен съд от 14.06.2019 година (потвърдено и от втората правосъдна инстанция), с което подсъдимият В.Р. бе приет за отговорен за това, че от октомври 2014 година до януари 2015 година в гараж в гр. Ботевград изготвял за имотна полза свидетелства за приключено приблизително и главно обучение, за добита подготовка и дееспособност за практикуване на специалност, както и други неистинен документи.

Най-често той изработвал цветни копия на издадени от разнообразни междинни и професионални учебни заведения дипломи и свидетелства, като авансово сменял имената и ЕГН на притежателите им с други.

Обвинени дружно с него за присъединяване в незаконна групата са и други две лица – М.С. и Д.И. Основните им функционалности в незаконното съдружие били да търсят претенденти за свидетелства и дипломи, на които след това продавали фалшификатите. В хода на досъдебното произвеждане двамата признават виновността си и получават присъди след подписани съглашения със Специализирана прокуратура.

Решението на Върховния касационен съд, с което се удостоверява 5-годишната ефикасна присъда на В.Р., е в действие от 21.02.2022 година Той е преведен в място за изтърпяване на санкции.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР