Върховният касационен съд отсъди по 7 години затвор за петимата

...
Върховният касационен съд отсъди по 7 години затвор за петимата
Коментари Харесай

Окончателно присъди по делото за смъртта на Ангел Димитров-Чората

Върховният касационен съд отсъди по 7 години затвор за петимата служители на реда, упрекнати за гибелта му, който умря при задържане по време на акция „ РЕСПЕКТ " през 2005 г в Благоевград.

Наказания са получили и петимата, взели участие в акцията - Мирослав Писов, Георги Калинков, Янко Граховски, Иво Иванов и Борис Механджийски.

По първична информация един от петимата към този момент е арестуван.

Друг от упрекнатите Янко Граховски е в Германия и се чака да се върне в България, с цел да се съобщи.Припомняме че, петимата служители на реда, взели участие в задържането, са наказани в началото на общо 91 години затвор.

Близо шест години и три разнообразни правосъдни инстанции по-късно Върховен касационен съд анулира изцяло неоправдателните присъди и връща делото.

Военноапелативният съд се произнася през 2018 година с следващите неоправдателни присъди, само че за причиняване на гибел по несъобразителност. След това магистратите автоматизирано приключват проблема заради изтекла безспорна отминалост.

За Българска национална телевизия тази заран един от някогашните служител на реда Мирослав Писов съобщи, че последното решение към момента не му е обявено публично, а той е подготвен да се съобщи на управляващите:
Мирослав Писов: За решението разбрахме напълно изненадващо като в някакъв потрес, който внезапно се случи. Това е за нас несъдебно решение, а политическо решение на групата на Лозан Панов, която група има своето отношение по това дело още през цялото време. Защото ние сме били представители на българската полиция, която е изпълнявала предписание на българската страна по противопоставяне на опиати, ние не сме ходили на някакви персонални каузи да правим, нито да убиваме индивида.  Върховният съд върна делото Върховният съд върна делото "Чората " за нова експертиза
Върховният касационен съд върна на Военно-апелативния съд делото за гибелта на Ангел Димитров - Чората за ново разглеждане. Съдът анулира решението на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР