Върховният касационен съд отхвърли като неоснователна жалбата на частните обвинители

...
Върховният касационен съд отхвърли като неоснователна жалбата на частните обвинители
Коментари Харесай

Окончателно: 19 г. общо за двама убийци на дилър

Върховният касационен съд отхвърли като неоснователна жалбата на частните обвинители и остави в действие решение на Апелативен съд – Пловдив, с което са понижени наказванията на двама подсъдими, приети за отговорни в осъществяване на ликвидиране.

Веселин Радев – Афромана и Ивайло Митев са приети за отговорни в съзнателно ликвидиране на хасковския наркодилър Людмил Банев – Зомба, осъществено на 28 август 2016 към 3.35 часа на ул. Васил Друмев 13.

Като претекст се сочи крупна сума пари, която Афромана, пробол с нож в сърцето Зомба, дължал на жертвата.

Той и приятелят му Ивайло Митев примамили с SMS Зомба на улицата, където последвало сдърпване, приключило с ликвидиране. Преди наръгването Зомба бил обичай с полицейска палка.

В хода на делото стана ясно, че Зомба неведнъж бил заплашвал Афромана с кавга, в случай че не му върне парите, извоювани от търговия с опиати.

Наказанието на Радев е понижено от 15 на 12 години отнемане от независимост, а на Митев от 10 на 7 години отнемане от независимост с приложението на чл.55 от Наказателен кодекс.

Двамата са наказани да изплатят обезщетение за неимуществени вреди на околните на потърпевшия в размер на общо 340 000 лв..

Хасковският областен съд е признал подсъдимите за отговорни в това, че на 28.08.2016 година към 3,35 часа в  Хасково, в центъра на града, в региона на ул. “Васил Друмев “ № 13, в съучастничество, съзнателно са умъртвили Банев, като Радев го намушкал с нож, а Митев го блъснал няколко пъти с палка.

Поводът за нападението били влошените връзки сред подсъдимия Радев и потърпевшия Банев, който по-рано същата вечер, на бензиностанция отвън града, ритнал колата на Радев.

Тъй като връзките сред двамата били обтегнати от години, последният желал да си уредят сметките и за това още същата нощ двамата се срещнали още веднъж и се сбили.

Когато потърпевшият споделил, че му е неприятно, двамата нападатели избягали.

Дежурен надзирател в непосредствен обект извикал „ Бърза помощ “, само че макар, че колата за спешна помощ пристигнала за 3 минути, Банев умрял от раните си.

Върховният касационен съд е приел, че Пловдивският апелативен съд е подходил с точност при индивидуализация на наказванията на двамата подсъдими, като обективно е отчел степента на присъединяване на всеки един в осъществяване на действието, приносът им за настъпване на съставомерния резултат, интензивността и водещата роля на подсъдимия В.Р. и държанието на потърпевшия Л. Б. по провокиране на случая.

Решението на Върховен касационен съд е дефинитивно.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР