Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд

...
Върховният касационен съд остави в сила решение на Апелативен съд
Коментари Харесай

16 г. затвор за Йордан от Козаново, който уби сина си

Върховният касационен съд остави в действие решение на Апелативен съд – Пловдив, с което Йордан Филипов е наказан за убийството на рождения си наследник на 16 години отнемане от независимост, оповестяват от " Трафик Нюз ".

На първа инстанция магистратите признаха Филипов за отговорен и го наказаха с 16 години затвор. Йордан е наказан още да заплати на някогашната си брачна половинка Атанаска 100 000 лв., представляваща обезщетение за претърпените от нея неимуществени вреди, както и 3000 лв. за направените от нея разходи по делото. Отделно в присъдата е включена и кръвнина за другия му наследник и брат на убития Иван Филипов, който би трябвало да получи 50 000 лв..

Кървавата история от село Козаново се разиграва лятото на предходната година. Йордан живеел дружно със сина си Цветан, откакто брачната половинка му и другия му наследник го напуснали през 2006 година поради ежедневна приложимост на алкохол и побоища по отношение на тях.

Сметките за семейството плащал синът. Цветан преди работел като водач, само че прекратил тази активност, тъй като му лишили шофьорската брошура поради приложимост на алкохол. През 2012 година обвиненият се разделил със брачната половинка си, която се открила да живее в чужбина.

Бащата и синът се карали съвсем всеки ден в пияно положение. На 13 юли 2019 година, вечерта, откакто получили 20 лв. за услуга, осъществена на техни близки, двамата отишли в фамилен парцел - сграда в село Козаново. Носили бира и ракия. Докато пиели, почнали да спорят за неблагополучията в живота и за непрекъснатата липса на пари.

След среднощ, на 14 юли 2019 година, разправията се изострила и Цветан протегнал ръка да удари с ръка татко си. Взел кухненски нож, само че татко му съумял да го отнеме. Сборичкали се, като през това време обвиненият взел от масата различен нож. Докато се блъскали, Йордан си одраскал гърба на райбера на вратата и в този миг притиснал с лявата ръка сина си.

Нанесъл му два удара с нож в корема му. Пострадалият се опитвал да се съпротивлява, само че Йордан му нанесъл порезни пострадвания и по шията, ръцете и гръдния панер. От ударите Цветан свлякъл на леглото и умрял.

След това обвиненият се преоблякъл. Той отишъл при собствен непосредствен и обяснил, че синът му самичък си бил прерязал вените, от което умрял и трябвало да провежда заравяне. Бил подаден сигнал на тел. 112 и на място пристигнали полицейски чиновници.

Апелативният съд одобри за несъмнено открито, че ударите са нанесени точно с само конфискувания от местопроизшествието нож, а не с втори нож, както е в началото признато в обвинителния акт и претекстовете на Окръжния съд.

Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и е влезнало в действие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР