Върховният касационен съд остави в сила осъдителната присъда на Окръжен

...
Върховният касационен съд остави в сила осъдителната присъда на Окръжен
Коментари Харесай

Съдът реши: 5 години затвор за жена, опитала да убие мъжа си в Монтана

Върховният касационен съд остави в действие неоправдателната присъда на Окръжен съд-Монтана, доказана от Софийския апелативен съд, с която М.К. е приета за отговорна за осъществен от нея опит за съзнателно ликвидиране - закононарушение по член 115, вр. член 18, алинея 1 от Наказателен кодекс.
41-годишната М.К. е наказана на 5 години „ отнемане от независимост “ при първичен общ режим на изтърпяване.
Тя е била привлечена към наказателна отговорност за това, че на 08.12.2018 година нападнала с нож Т.Т., с който живеела на фамилни начала. По време на скандал в жилище в Монтана дамата му нанесла 5 прободно-порезни пострадвания с желание да го убие. Непосредствено след действието М.К. писала известия на позната и ѝ изпращала фотоси на потърпевшия мъж. Освен това звъняла на юрист, като му декларирала защитната си позиция при идването му на местопроизшествието. Той на собствен ред подал сигнал за случилото се.
Докато екип на незабавна здравна помощ транспортирал Т.Т. до болница за лекуване, М.К. избягала и се укрила. Жената е била оповестена за общодържавно и търсене и арестувана от органите на Министерство на вътрешните работи половин година след осъщественото от нея закононарушение. Тя е била привлечена към наказателна отговорност за опит за ликвидиране, като действието е останало незавършено, заради независещи от нея аргументи - оказана навреме здравна помощ.
От направената по делото съдебно-психиатрична и психична експертиза М.К. не се е намирала в положение на физиологичен афект при осъществяването на действието и не са налице данни за психотична декомпенсация.
Решението на Върховния касационен съд е дефинитивно и не предстои на обжалване и митинг.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР