Върховният касационен съд остави в сила 17-годишна присъда за строителен

...
Върховният касационен съд остави в сила 17-годишна присъда за строителен
Коментари Харесай

Окончателно: 17 г. за убил жена с френски ключ

Върховният касационен съд остави в действие 17-годишна присъда за строителен служащ, потрошил като във филм на ужасите краката и ръцете на жертвата си.

Присъдата на Пловдивския Апелативен съд е доказана и е дефинитивна.

Жената издъхва в пъклен страдания, а гневът на килъра е отпушен от загоряла наденица, която жертвата му изтървала на печката.

Жалбата на подсъдимия Петко Панов /56/, с която се желае преквалификация на закононарушението и понижаване на наказването, е отхвърлена и от двете съдилища като неоснователна.

Хасковският областен съд е признал подсъдимия Панов, за отговорен в това, че на 26.06.2020 година в  Димитровград с особена свирепост – посредством дълготрайно нанасяне на голям брой мощни удари с френски ключ, в региона на тялото и крайниците, съзнателно е умъртвил 62-годишната Д. Т. по изключително непосилен за нея метод.

Пострадалата била шизофреничка и от време на време влизала в болница за лекуване.

Тя имала щерка, която живеела в друго село и брат, който я навестявал един път в седмицата.

В края на 2019 година дамата се срещнала с подсъдимия Панов, който бил строителен служащ.

Тъй като бил родом от Бургас и живеел краткотрайно на общежитие, новата му другарка го приютила в личната си двуетажна къща, наследена от родителите й.

Той постоянно прекалявал с алкохола, а тя пиела мощни медикаменти поради болестта си, само че дни преди убийството подсъдимият ги спрял, тъй като я „ замайвали и я правели несъответстваща “.

На 26.06.2020 година Петко почнал да пие ракия от сутринта.

Като се прибрал от работа донесъл наденица.

Оставил потърпевшата да я подготви и отишъл да купи още ракия.

Когато се прибрал, установил, че наденицата е прегоряла.

Това провокирало яд към съжителката му, която не се била справила с вечерята.

Тя била пребита от него до гибел с тежащ кг и половина френски ключ.

Панов е съден няколко пъти – за закана с ликвидиране, обири и ръководство на МПС след приложимост на алкохол и е лежал три пъти в пандиза.

Върховният касационен съд смята, че възприетата от предходните инстанции правна подготовка на осъщественото от подсъдимия закононарушение по чл.116, ал.1,т.6, пр.2 и пр.3 вр. с чл.115 от Наказателен кодекс подхожда на откритите по делото обстоятелства и в тази връзка законът е прибавен вярно.

Приел е също, че апелативният съд извънредно професионално е утвърдил активността на първоинстанционния състав по индивидуализацията на наказването, като е взел поради единствено действително съществуващите, определящи отговорността условия.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР