Върховният касационен съд остави без разглеждане искането на бившия главен

...
Върховният касационен съд остави без разглеждане искането на бившия главен
Коментари Харесай

Джок Полфрийман окончателно на свобода, поиска оставката на Цацаров

Върховният касационен съд остави без разглеждане настояването на някогашния основен прокурор Сотир Цацаров за обновяване на делото за предварителното освобождение на австралиеца Джок Полфрийман.
Тричленен състав на Върховен касационен съд реши, че " настояването за обновяване на делото се явява процесуално неприемливо ".
През октомври 2019 година Цацаров прати окончателното определение на Софийския апелативен съд за предварително освобождение на Полфийман във Върховен касационен съд. Той изиска преразглеждане на проблема, тъй като е финализиран с определение, а не с решение.
" Няма никакво съображение да се одобри, че волята и разсъдъкът на законодателя са били посредством типа на въззивния правосъден акт да се допусне обновяване на производството. Следователно актът, с който въззивният съд е бил задължен да се произнесе, е определение.
Искането за обновяване на делото се явява процесуално неприемливо и следва да бъде оставено без разглеждане, а производството - прекъснато ", считат магистратите Жанина Начева, Бисер Троянов и Надежда Трифонова от Върховен касационен съд.
След като решението стана ясно, Полфрийман изиска оставката на Цацаров, като употребява за задачата страницата си в обществената мрежа фейсбук.
Джок Полфрийман беше наказан на 20 години за убийството на Андрей Монов и прекара близо 12 години в български затвор. Софийският апелативен съд го освободи предварително с претекста, че е се е поправил в пандиза.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР